Merhaba arkadaşlar evde restoranlarda yediğimiz lahana turşusu nasıl yapılır?
Bu Restoran Tarzı Lahana turşusu Tarifi için öncelikle bir orta boy lahananın dışını güzelce yıkayalım. Ortadan ikiye keselim. Parçayı tekrar ikiye bölün ve ince bir şekilde kesin. Hadi büyük bir kase alalım.
Bir yemek kaşığı limon tuzu (tercihen kaya tuzu) ve bir yemek kaşığı tuzu ekleyip elimizle ovalayarak 5-8 dakika yumuşatalım. Ardından 10 dakika bekletin.
Bu arada suyu hazırlayalım. Damak tadınıza göre sirke-su karışımı yapalım. Sıcak olmasını isterseniz 1-2 adet biber ekleyebilirsiniz.
Yumuşak lahanayı ister cam kavanoza ister plastik kavanoza koyalım. Turşunun dibinde biriken suyu ekleyelim. 7 gün serin bir yerde bekletin. Ara ara karıştıralım. 7 gün sonunda yapılabilir. Turşuyu buzdolabında saklayıp yiyebilirsiniz.
Restoran Tarzı Lahana turşusu hazır.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]