Pişirirken veya pişirdikten sonra asla dağılmayan biber dolması tarifi



Zeytinyağlı biber dolması Ege mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Bazen meze veya sıcak meze olarak yenir. Zeytinyağı ile hazırlamak, onu serin ve sıcak tutmamıza ve ilk yapıldığı zamanki gibi taze ve lezzetli tutmamıza yardımcı olur.

Çoğu zaman sarımsaklı süzme yoğurt, harika domates salçası ve sarımsaklı sos ile servis edilen zeytinyağı ve biberle servis edebilirsiniz.

Bu sağlıklı ve doyurucu tarifi denediğinizde ve sevdiklerinizle paylaştığınızda umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 5 tatlı biber
  • 1 su bardağı baldo pirinci
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 çay kaşığı tuz ve nane
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su

yapılışı

Öncelikle yıkadığınız biberlerin üst kısımlarını ayıklayın ve çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri yıkayın. Kuş üzümü ılık suda bekletin.

Soğanları doğrayın. Ardından bir yemek kaşığı zeytinyağını kavurun. Fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından yıkanmış pirinç ve baharatları ekleyin. Frenk üzümüne ekledikten sonra birkaç kez karıştırın, yarım bardak sıcak su dökün ve ocaktan alın.

5-10 dakika bekledikten sonra biberleri yaklaşık bir parmak aralık olacak şekilde doldurun.

Domates dilimleri ile örtün ve tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı sıcak su ve bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 30 dakika pişirin.

Yorum yapın