Mor lahana salatası tarifi nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Kış aylarının en pahalı yemeklerinden biri olan mor lahanayı nefis bir salata tarifi ile sofralarımıza getiriyoruz. Mor lahana turşusunu seviyorsanız bu mor lahana turşusu tarifi favoriniz olacak. Tadı turşuyu andırıyor ama bence içindeki ceviz ve elma sayesinde turşunun tadını aşan harika bir salata çıkıyor ortaya. İpucu temalı ipucunu atlamayın. Mor lahana salatası sevenler için çok faydalı olacaktır.

Dersler

  • Yarım mor lahana
  • yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kırmızı elma

kilit nokta

Kullandığınız lahananın yarısını istiyorsanız, diğer yarısını ince doğrayın, tuzla ovalayın ve yumuşatın. Bu şekilde hazırlanan lahanayı hava almayacak şekilde buzdolabında saklayın. Bu şekilde 3 gün boyunca tazeliğini koruyacaktır. Bu üç günlük süre içerisinde tarifin içinde yer alan salatayı pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Çeşitli salatalara önceden yumuşatılmış mor lahana da ekleyebilirsiniz.

Mor lahana salatası tarifi

1. Lahanayı yıkayın, ortadan ikiye bölün, dış tarafı çok sert yapraklarsa bu yaprakları ayırın ve ince ince doğrayın.

2. Doğranmış lahanayı tuzla ovun ve marine edin.

3. Elmaları yıkayın, kabuğuyla birlikte ince dilimler halinde kesin ve lahanaya ekleyin.

4. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin.

5. Ceviz çekirdeklerini ekleyin.

6. Son olarak limon suyu, elma sirkesi ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştırın.

7. Gerektiği kadar tuz ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın