Pirinç pişerken pişirdiğiniz pirinç lezzetli değilse ve içinde tanecik bulunmuyorsa pilav pişirme yöntemini gözden geçirmelisiniz. Son zamanlarda birçok kişi pirinç pişirirken bu hatayı yapıyor. Pratik pişirme yöntemleri her zaman tercih edilmektedir. Ancak pilavla ilgili pratik önerilere kulak asmamak gerekir.
Örneğin pek çok kişi pilavı pişirmek için kullanacakları pirinci akşamdan ıslatmak yerine o anda ıslatarak tüketmeyi tercih ediyor. Evet biraz su altında çalıştırdıktan sonra pilav yapmaya başlıyor. Ancak eskiden büyüklerimiz pirinci akşamdan ıslatır, sabah bu suyu döküp pilavı pişirirlerdi.
İnternette o kadar çok bilgi kirliliği var ki, birçok insan bilginin kirli olduğunu düşünüyor.
Yeni Akit gazetesinde yayınlanan bir haberde; Pilav pişirirken fazla su kullanmamanın zararları tartışılmıştır.
Uzmanlar pirinci pişirirken yeterince su kullanmamanın kalp krizi, kanser ve daha birçok hastalığa neden olduğunu söylüyor.
Bol suda pişirmek, taneleri arseniksiz hale getirir ve bu da herhangi bir kimyasal zehirlenme olasılığını önler. Pirinci bir gece önceden ıslatmak, toksin seviyesini %80’e kadar azaltır ve arsenik, endüstriyel atıklar ve geçmişte kullanılan pestisitler yoluyla pirinci kirletir.
Gördüğünüz gibi, pirinci geceden ıslatmak çok önemlidir. Bol suda pişirmek de önemlidir. Çevrenizde böyle bir hata yapan kişiler varsa mutlaka onları uyarın ve bu içeriği onlarla paylaşın. Kendi sağlıklarını, aile bireylerinin sağlığını ve misafirlerinin sağlığını riske atmamalıdırlar.
Şüphesiz evimize misafir geldiğinde mutlaka ana yemeğin yanında pilav yaparız. Yaptığımız pirincin iyi ve zararsız olması için bu uyarıları dikkate almamız gerekiyor.
Pirinçte dünkü tehlike
Dünden kalan pirinçle ilgili bir başka uzman uyarısı. Uzmanlar, dün artık pirinci ısıtmanın zararlı olabileceği konusunda uyarıyor ve dün artık pirinci ısıtmanın gıda zehirlenmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.
Kaynak: Reçete Web Siteniz – Yeni Kanun