ekmekli karnabahar
Fırında karnabahar tarifi malzemeleri
- 1 orta boy karnabahar
- 2 orta boy yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kara biber
- Pul biber (tercihinize göre daha fazla veya daha az ekleyebilirsiniz)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- çedar peyniri
Fırında karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabahar kökünü küçük çiçeklere ayıralım ve bol su ile güzelce yıkayalım.
- Bir tencereye kaynar su ekleyin ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kaynatın.
- Suyu süzgeç yardımıyla süzün ve soğuk suya koyun.
- Soğuyan karnabaharı tekrar süzüp kağıt havlu yardımıyla kurulayalım.
- Derin bir kapta yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, unu, karabiberi, acı biberi, tuzu, sarımsağı rendeleyin ve iyice karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim ve karnabaharı karışımın içine güzelce karıştıralım ve tepsiye sıralayalım.
- 200 derecede ısıttığımız fırında kızarttıktan 10 dakika sonra fırından çıkaralım, üzerine kaşar peynirini rendeleyip tekrar pişirelim.
- Kaşar peyniri eriyince fırından alıp sıcak olarak sevdiklerimize servis edelim.
Herkesin tadını çıkarın.