Patates Ispanak Tarifi

Hamuru yapmak için 4 su bardağı ayran içerisine tuz ve un ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Mandalina gibi küçük toplar yapıp üzerini beyaz bir bezle dinlenmesi için kapatıyoruz.

Ispanağı hazırlamak için önce ıspanağı yıkayıp süzüyoruz, pişirmiyoruz, çiğ haldeyken doğranmış soğan ve salçayı ekliyoruz, ıspanak sönene kadar elimizle ovuyoruz, bu biziz. tuzlu yoğurtla ovun (tuzlu yoğurt Hatay yöresinin yemek ve kahvaltılarında kullanılan yoğurt çeşididir yoksa tuzlu yoğurt yerine peynir de kullanabilirsiniz) karabiber Kekik yağını ekleyip kenara alın.

Patates çamuru için 4 adet patatesi kesip suyunu sıkıyoruz, soğan ve biber serpiyoruz, domateslerin suyunu alıp kesiyoruz. Kimyon, karabiber ve pul biberi ekleyip yağımızı döküp patates püremizi hazırlıyoruz.

Dinlenme bezelerimizi servis tabağı büyüklüğünde açıp istediğimiz iç harcı koyup D şeklinde kapatıyoruz. Fazla olan kısmını rulet ile kesip ısıtılmış tepside teker teker pişiriyoruz. , ve bir çatala koyduğumuz tereyağını koyuyoruz Tencerelerimiz ısınınca hepsini en üste pişiriyorum. herbiri.

Yapabilecek arkadaşlara başarılar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın