İlk olarak lazanyayı tuzlu sıcak suda haşlayın.
Şimdilik domatesleri, biberleri ve havuçları yıkayalım.
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik olarak doğrayalım.
Sarımsakları ve domatesleri soyun ve ince doğrayın.
Biberi küçük parçalar halinde kesin.
Havucu soyup konuşalım.
Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım, soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
Kıymayı alıp suyunu bırakana kadar karıştırarak pişirelim.
Domates salçasını ekleyip birkaç dakika kavuralım.
Havuç ve domatesin üzerine biberi koyup karıştıralım, sonra dört beş dakika pişirelim.
Son olarak sıcak su, baharatlar ve tuzu ilave edip karıştırarak on dakika pişirin.
Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencereye alıp eriyince unu dökelim.
Kokusu çıkana kadar kaynatalım ve önce iki bardak sütü dökelim ve kaybolmaması için hızlıca karıştıralım.
Kalan sütü de ekleyip kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim, karabiberi ekleyip karıştıralım, sonra ocağı kapatalım.
Önce bir fırın tepsisine lazanyayı koyalım, üzerine beşamel sosu döküp yayalım, kıyılmış etleri üzerine döküp tekrar yayın.
Aynı işlemi lazanya + beşamel sos + kıyma çamuru gibi malzemeler bitene kadar yapalım.
Son olarak beşamel sosu döküp her tarafına yayalım ardından kaşar peynirini serpelim.
180 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcağı çıkınca keserek yiyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Yemek yemeyi seviyorum ❤
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]