elmalı havuçlu kek tarifi



Elmalı kurabiye yaparken kullanabileceğiniz harika bir tarifimiz olacak. Bu tarif ile ağzınızda lokum gibi yayılan bir kurabiye yapabileceksiniz.

Elmalı havuçlu kek tarifi malzemeleri

İç harç bileşenleri:

  • 1 orta boy elma
  • 1 orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

hamur malzemeleri:

  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 1,5 su bardağı un

elmalı ve havuçlu kurabiye nasıl yapılır

Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Elmaları ve havuçları rendeleyelim. Bir kase alıp rendelenmiş malzemelerimizi koyalım. Tenceremizi ocağın küçük bölmesine alıp malzemelerimiz yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişirelim. Ve sakin olalım.

Şimdi hamurumuzu hazırlayalım, un hariç tüm malzemelerimizi bir kaba alıp karıştıralım. Malzemeler karıştırıldıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. Hamurumuzdan küçük toplar yapıp hazırladığımız harcı kullanarak benzer toplar yapalım.

Bir fırın tepsisi alıp parşömen kağıdımızı yerleştirelim ardından tüm kurabiyelerimizi koyalım. 180 derece önceden ısıttığımız fırında 25 dakika pişirelim. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servis edeceğimiz tabağa alıp üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz. Şimdi eğlenelim.

Elmalı ve havuçlu kurabiyeler nasıl servis edilir

Sevdiklerimizle birlikte çay veya kahve eşliğinde elmalı havuçlu kek yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum yapın