medyauzmani.com

Bayat ekmeğin değerlendirilmesi, bayat ekmeğin pasta tarifi



Son zamanlarda bayat ekmekten yapılan börek tarifi popüler tariflerden biri olarak sunuldu. Birçok ev hanımı birbirine bayat ekmekten yapılan krep tarifi önerir.

Bayat ekmekleri boşa harcamadan pankek yapabilirsiniz. Şimdiye kadar birçok insan ekmeği israf ediyordu. Araştırmalar, her yıl milyonlarca ekmeğin çöpe atıldığını gösteriyor. Bu israfa son vermek için bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz bir tarifimiz var.

Bazı ev hanımları köfte yapmak için bayat ekmek kullanır ve buna değer verir. Ancak bayat ekmekle börek yapılabilir. Üstelik oldukça basit bir şekilde yapabileceğiniz bayat ekmek börekleri hem çok doyurucu hem de çok lezzetli.

Peki bayat ekmek hamuru için gerekli malzemeler nelerdir?

1,5 bayat ekmek veya pide
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 çay kaşığı kadar tuz
1 kutu kabartma tozu
2 orta boy yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
ve çedar peyniri

Konserve ekmekten börek tarifinin yapılışı

Öncelikle bayatlamış ekmeği elimizle küçük parçalara ayıralım ve sırasıyla yumurtaları, sütü, yağı, tuzu ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp iyice karışana kadar çırpalım.

Ardından peyniri ve maydanozu ekleyin. Daha sonra küçük parçalar halinde hazırladığımız bayat ekmeğimizi yavaş yavaş bu karışıma batıralım. Ekmeğin her tarafı yeterince ıslandığında yarısını yağlanmış fırın tepsisine ekleyin. Aralarına rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Kalan peyniri de üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza atıyoruz. Ekmekler tamamen kızarmaya başlayınca fırını açıp tekrar rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına veriyoruz ve peynir eriyene kadar pişiriyoruz. Bu basit mi…
 

Ara sıra fırını kontrol etmekte fayda var. Böreği yakmadan pişirmeye özen göstermelisiniz.

Bu börekleri saat beşte çayda veya dilerseniz kahvaltıda yiyebilirsiniz.

Yorum yapın