Sivas Katmeri’nin Sırrı Nasıl Yapılır?
Maya ve şekeri bir kaba alıp üzerine süt ve suyu ekleyip iyice karıştırın.
Unun kontrolünü arttıralım ve yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 40 dakika dinlendirin.
Hamuru biraz un ile tezgaha alıp 4 eşit parçaya bölüp rulo yapıp beze yapalım.
Yarım bardak zeytinyağı ile bezeleri dökelim, 5 dakika dinlendirelim, elimizle bastırarak tezgahta geniş bir servis kasesine iki parça hamur çıkaralım.
Hamuru sağdan ve soldan katlayalım ve her kat arasını sıvı yağ ile yağlayalım.
Diğer tarafını katlayıp kare şekli verelim. 2 katmer alacağız
Hamurları bir tepsiye alıp üzerini yemek filmi ile kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Elimizi yağlayıp hamuru bastırıp açalım bu arada oklava kullanabilirsiniz.
Hamuru tepsili fırın tepsisine yerleştirelim. Bıçakla kazıyalım
3 yemek kaşığı karışık tereyağı kaldı, yumurta sarısı ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırdım ve hamurun üzerine koydum.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 30 dakika yeterli
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]