Ev Yapımı Kabak Çekirdeği – Tariflerim

Huzur ve sağlık dolu bir hafta sonu olsun 💞

Mevsimsel olarak, bu kabak için en uygun zamandır. Genelde tatlı olarak severiz ama çorba ve keklere de ekliyoruz. Peki ya gözler? Organik tohumu atmayın ve paket halinde satın almayın.

Çıtır kabak çekirdeğini iki basit şekilde yiyebilirsiniz.

Kalp ve karaciğer için faydaları saymakla bitmez. Vücudun çinko, mineraller, omega3’e bolca ihtiyacı vardır. Bu ne demek güzellik 🎀 cilt güzelliği demektir.

Tembel olmayın, israf etmeyin..

Kabak Çekirdeği Tarifini yapmak için önce kabuklarını soyduğunuz çekirdekleri bol su ile balkabağına batırın ve süzün.

Bir mutfak havlusu ile kurulayın. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun.

180 derecede 10 dakika fırına verin.

Daha sonra çıkarıp yağ, tuz ve dilerseniz baharatlarla karıştırıp beş dakika daha pişirin.

Bunu bir tavada yavaş yavaş da yapabilirsiniz.

Ev yapımı Kabak Çekirdeği hazır.

Kendi kendine kuruması bir ay sürer. Fırında hızlı gidiyor. Fırını kapatıp soğumaya bıraktım.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın