Yiyecek ve içecekleri, özellikle sebzeleri buzdolabında saklarız. Bazı sebzeler buzdolabında saklandığı sürece birkaç gün bozulmadan kalır ve raf ömürleri uzar. Ancak bazı yiyecekler kesinlikle buzdolabında saklanmamalıdır. Buzdolabında saklanmaması gereken gıdalar buzdolabına girer girmez bozulmaya başlar. Kısa sürede insanı zehirleyecek kadar zehirli madde üretmeseler de zamanla buzdolabına ve diğer gıdalara zarar vererek kullanılamaz hale gelirler.
Buzdolabında saklamamanız gereken yiyecekleri listeledik. Birçoğunuz muhtemelen bilmeden bu yiyecekleri buzdolabında saklıyorsunuz.
Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler
soğan
Soğan buzdolabına konulmaması gereken yiyeceklerdir. Çünkü buzdolabına girer girmez yumuşamaya ve çürümeye başlar. Güneş ışığından uzakta kuru bir yerde ve ahşap veya hasır sepet içinde saklayın.
Sarımsak
Sarımsak buzdolabına girer girmez oluşmaya başlar. Soğuk algınlığı ile yapısı bozulan sarımsak insanı zehirleyebilir.
Patates
Patatesler genellikle güneş görmeyen serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Serin, nemli bir yerde duran patatesler filizlenmeye ve yumuşamaya başlar. Her ikisi de tadı değiştirir ve toksik maddeler üretir.
Domates
Domateslerin aromasını ve tadını kaybetmemesi için buzdolabına koymayın. Çünkü domates soğuk bir ortamda olgunlaşma sürecini tamamlayamaz. Bu, kokusunu ve tadını kaybetmesine neden olur.
buz
Muz da domates gibi buzdolabında olgunlaşma sürecini durdurur. Bu, kokusunu ve tadını kaybetmesine neden olur.
dostum
Bal her zaman oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığından uzakta saklanmalıdır. Buzdolabında kalan bal kristalleşir ve koyulaşır. Bu da tadın bozulmasına neden olur.