Muzlu Fıstıklı Kek tarifi için sıcaklığına gelmiş bir yumurtayı bir kaba kırıyoruz.
Yumurtaya bir su bardağından biraz daha az şeker ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp kuru üzümlü bardağa koyup üzerine su ekleyip biraz mayalanmaya bırakıyoruz.
Bir adet muzu rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve çırpılmış yumurtaya ekleyin, muzları çırpmaya devam edin.
Sıcaklığına gelen margarin veya tereyağını döküp yumurtayı bir parça muzla karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz.
Torbadan fındık alıp dövüyoruz.
Kuru üzüm ve kayısıları sudan çıkarın ve un serpin.
Dövülmüş fındık, kuru üzüm ve kayısıları kek hamuruna ekleyin ve karıştırın.
1,5 su bardağı un, kabartma tozu ve 4 yemek kaşığı suyu ekleyip karıştırın.
Kek hamurunu margarinle yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin
Keki fırına verdikten sonra ilk 20 dakika kapağını açmayın.
Muzlu ve fıstıklı kek hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]