Söğürmeli Kebap – En Sevdiğim Yemek

Söğürmeli Kebap tarifi için,

Öncelikle patlıcanları yıkayalım, bıçakla iki veya üç delik açalım, fırın tepsisine koyalım ve önceden ısıtılmış 200 DC fırında 25 dakika pişirelim. , biraz yakalım.

Not: Patlıcanın bıçakla delinmesinin amacı, fırında közlenirken patlıcanın fırının sıcaklığından patlamasını önlemektir.

Patlıcanlar közlendiğinde kabuklarını soyup içine sarımsakları itelim.

Tuzunu ekleyip karıştıralım ve tabağa alalım.

Tenceremize kıymayı, sarımsağı ve soğanı koyup yumurta, galeta unu, karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyelim.

O halde 20 dakika boyunca dairesel veya oval bir şekil verelim. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldıralım daha sonra teflon tavada yağı ısıtıp kızartalım.

Kızarmış patlıcanların üzerine köfteleri koyalım, yeşil biberleri kızartalım, arpacık soğanlarını soyup kızartalım, domatesleri dörde bölüp kızartalım, servis tabağına alalım. Kırmızı biberi sıvı yağda kızdırıp dökelim. 👌👌👌

Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayın. Benim kızlarım acı yemediği için içine biraz koyuyorum o kadar, afiyet olsun.

Not: Bu denemeden 24 adet köfte çıktı.

Söğürmeli Kebabı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın