Portakallı Tavuk Tarifi için,
Bütün tavuğu durulayın ve tütsüleyin. Havuçları yıkayın, yıkayın ve süzün.
Limon suyu ve portakal suyunu sıkın.
Etrafı göstermek için portakalları kesin.
Arpacıkları tavuğumuzun içine koyun ve bir şiş ile koyun.
Sıkılmış limon suyu, portakal suyu, tuz, karabiber, zerdeçal, toz kırmızı biberi bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Seyreltilmemiş sarımsak, tavuk, şurubu fırın poşetine dökün, poşeti bağlayın ve karıştırın. Bir tepsi ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
Fırın poşetine birkaç delik açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Pişmiş tavuğun dibinde biriken sosu süzün ve koyulaşana kadar pişirin.
Portakal dilimlerini tavuğun üzerine servis tabağına alın ve üzerine sosu dökün. Hizmet etmek.
Dilerseniz benim yaptığım gibi patates ve tavuk da ekleyebilirsiniz.
Yanında soğanlı pilav ve ayran servis edin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]