Kolay Patlıcan Biber Turşusu

Kolay bir patlıcan tarifi için patlıcanların başlarını kesip kabuklarını soyalım.

Yeşil biberi ve patlıcanı parmak kalınlığında ve büyüklükte doğrayalım daha sonra tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım.

Bir çay bardağını sebze suyundan ayıralım, kalanını süzelim.

1 bardak ayırdığımız sebze suyundan sos için gerekli. Tüm malzemeleri ekleyip 5 dakika kısık ateşte sosla birlikte pişirin.

Daha sonra soğuması için kenara alın.

Kolay Pişmiş Biber Turşusu’nu dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz veya frenk soğanı serperek ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Damak zevkinize göre ekşi ve tuz ekleyebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın