Arpa Erişte Çorbası Tarifi

Arpa çorbası için etkili ve basit bir tarif bulmak için zeytinyağı ve ayçiçek yağını derin bir tencereye alarak başlıyoruz. 1 yemek kaşığı un koyup unu kokusu çıkana ve rengi biraz pembeleşene kadar kavuruyoruz.

Daha sonra içine 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz, domates kokusu kaybolana kadar 10 saniye kavuruyoruz ve rendelenmiş domates veya püreyi ekliyoruz. Biraz yakıyoruz.

İçine arpa tuzunu atıp önce suyu sonra baharatları ekliyoruz. (Çorbanın kıvamı biraz koyu olmalı, bu nedenle su gibi çok akıcı bir çorbanız olmaması için suyu yavaş yavaş ekleyin.) Baharatların cinsi damak zevkinize ve arzunuza göre değişir.

İpucu: Un ve salça pişirirken ocağın altını indirerek yakmamaya ve yakmamaya dikkat edin. Ve bu tarifte un kullandığınızdan emin olun. Aksi takdirde, berrak bir çorbanız olacaktır.

İlk olarak çorba kaynamaya başlayana kadar ocağın altını ısıtıyoruz. Kaynayınca reddediyoruz. Arpa erişteleri yumuşayana kadar suyu 20 dakika pişirin. Piştikten sonra yemeğe ekleyip dilediğiniz baharatlarla süsleyebilirsiniz. İlk ısı çıktığında çorbanız yemeye hazırdır. Afiyet olsun.

Bu Kolay Arpa Erişte Çorbası Tarifinin Adım Adım Resimlerini Hazırlamak:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın