Mantarlı Köfte tarifi için mantarların kabuklarını soyup yıkayalım, suyunu süzüp küçük küçük doğrayalım.
Daha sonra yıkayıp biber ve maydanoz serpin. Üzerine soğan ve sarımsak koyun. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip köfteleri hafifçe ovun.
Karışım ele yapışan, sıkıldığında kolayca yayılan, ancak yine de bir arada tutan yumuşak bir hamur olmalıdır.
Tavayı orta ateşte sobanın üzerine koyun. Hamuru beklerseniz, mantarlar çok su salacak, böylece kıvamı hızla bozulacaktır.
Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup her yerine yayın. Orta ateşte yapmış olduğumuz eti koyulaşana kadar pişirelim.
Köfteler çok çabuk dağılabilir, bu yüzden dikkatli ve nazik olmalısınız, ancak tadına dikkat etmeye değer olduğundan emin olun.
Her iki tarafı da güzelce pişen mantar etini servis tabağına alalım.
Sos için geniş bir kaba yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Sunum sırasında mantarlı ve ardından yoğurtlu sos eşliğinde yumuşacık ve sulu etlerinizi paylaşabilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]