Turta ve Patates – En Sevdiğim Yemek

Patatesli Börek tarifine önce patatesleri fırınlayarak başlayalım. Yumuşak patatesleri ezip tuz ve salçayı ekleyip karıştıralım. hadi serinleyelim.

Hamuru ikiye bölüp yarım ay şeklinde yapalım. Hamurun en büyük kısmına çamuru ekleyelim.

1 su bardağı süt ve yağı ekleyip karıştıralım, süt karışımını bolca tüm hamurun üzerine yayın.

Daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin.

Yumurta sarısı ile yıkayalım, çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.

Çıtır patates hattı servise hazır.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın