Çekirdeksiz Turta – En Sevdiğim Yemek

Fasulye Böreği tarifi için önce ılık sütü, mayayı ve sütü bir kaseye alıp karıştırıp mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyelim (yani mayanın kabarmasını bekleyelim.)

Ardından ılık su, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ekleyerek ele biraz yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.

Fark etme; Unun kalınlığı, suyun sıcaklığına ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişir, bu nedenle unu her zaman azar azar ekleyerek karıştırın, unun tamamını bir kerede eklemeyin.

Hamur hazır olduğunda üzerini buzdolabı poşeti ile kapatın ve kabın kapağını kapatın. Bir masa örtüsüne sarın, 30 dakika ısınmasına izin verin.

Daha sonra ellerinizi yağ ile ıslatıp küçük mandalina topları alıp yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 30 dakika pişirin.

200 dc önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Benim fırınımda 22 dakika pişti ve yumuşacık ve kabarık oldu.

İçi Boş Çekirdekli Donut hazır.

Sağlıklı elim yapanlara kolay gelsin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın