Pilavla servis edeceğimiz en lezzetli tavuk tarifini sizlere sunuyorum.
Tavuk budu ve yoğurdu yapmak için tavuk suyunu hazırlayarak başlıyoruz.
3 yemek kaşığı yoğurdu bir kaseye alın.
Bir soğanı soyup rendeleyin.
Kuru soğanı bir süzgece alıp elimizle iyice sıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Yoğurt karışımını yoğurdun üzerine dökün.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
3-4 adet sarımsağı rendenin ince tarafıyla kesip yoğurdun üzerine döküyoruz.
1,5 yemek kaşığı ketçap, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
3 adet çeri domatesi ortadan ikiye kesip ekleyin.
Kemiksiz tavuk budu bu sosa batırıp üzerini kapatıp 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Bu arada tavuğu fırına verdiğimizde patatesin kabuğunu yıkayıp büyük boy kesiyoruz.
Havucu yıkar, kurutur ve büyük parçalar halinde keseriz.
Patates ve havucu bir kaseye alıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, kekik ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
Dinlenen tavuk budu sosla birlikte fırın poşetine alıyoruz.
Patatesleri ve havuçları fırın poşetine koyuyoruz.
200 derecede 40-45 dakika, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
pilav ile servis ediyoruz.
Tavuk budu ve yoğurt hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]