Öncelikle suyumuzu hazırlayarak başlıyoruz.
Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca beş dakika kaynatıyoruz, limon ekliyoruz, iki dakika kaynatıyoruz, ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yandan yumurta ve şekeri blender yardımı ile karıştırıyoruz, yağ ve yoğurdu ilave edip başka bir zaman karıştırıyoruz, un ve irmik ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Ardından portakal kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
180 ° C’ye ısıtılmış fırına koyduk ve altın kahverengi olana kadar pişirdik.
Piştiğinden emin olunca ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
Tatlı da suda ılık olmalı, tatlımızın üzerine ılık su döküyoruz.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. (Bir gece bekletince daha lezzetli oluyor.)
AFİYET OLSUN.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]