Sulu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencereye 2,5 su bardağı süt ve 2,5 su bardağı suyu koyun.

1 su bardağı şeker ve 5 yemek kaşığı tam nişastayı bir tencereye koyun ve ocağa koymadan bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpın.

Ocağa alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.

Pişen muhallebiyi kaselere bölüyoruz.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.

Tabak ile servis ediyoruz.

Pekmezi bir kaseye koyabilirsiniz.

Dilerseniz tabağın altını çevirerek üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Sulu puding hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın