Merhaba arkadaşlar. Yine nefis bir tarifle karşınızdayım. Normal pişmiş pirinçten daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Pirinç ve Erişte tarifi için önce pirinci iyice yıkayın, üç su bardağı su dökün ve iki dakikada bir karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Genellikle su kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatmaya devam etmek yeterlidir.
Pirinci ocaktan aldıktan sonra pirinci pişireceğiniz tencereye sıvı yağ döküp kızartalım. Erişteleri ekleyin ve yarı saydam olana kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kızartın. Erişteler pişince dövülmüş pirinci ve hali hazırda haşlanan bezelyeyi tencereye alıp hemen karıştıralım ve su ekleyelim.
Pirincin üzerine tuz ekledikten sonra karıştırın ve suyun kaynamasını bekleyin. Pirinç suyu kaynayınca tencereyi ocağın küçük bir ocağına alıp altını indirelim, tencerenin kapağı açık şekilde pirinç suyu tamamen emene kadar pişirelim, tencerenin altını kapatalım. .
Ağzını temiz bir bez veya havlu ile kapatın, kapağı kapatın ve en az 20 dakika pirinci dinlenmeye bırakın.Ardından Erişte ve Tavuklu Pirincimizi paylaşabilirsiniz. Umarım bu lezzetli tarifi dener ve sonuçtan memnun kalırsınız. Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]