Ezilmiş Börek – En Sevdiğim Yemek

Kirma Börek sos için tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Kekleri yapacağımız tepsiyi yağlayalım.

Daha sonra geniş bir zemine 1 yufkayı koyup yufkanın üzerine 3-4 yemek kaşığı sos dökelim ardından yufkayı buruşturup bir araya toplayalım.

Topladığımız yufkayı 4 parmak büyüklüğünde parçalara ayıralım.

Her parçayı tepsiye koyalım. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayalım ve tepsiye yerleştirelim.

Tepside boşluk bırakmayın ama hamurun çok sıkı ve kalın olmamasına dikkat edin.

Tepsi hazır olduğunda fırını 200°C’de açıp ısıtın.

Ardından kalan sosu hızlıca yufkaların üzerine dökün ve sosu tepsiye yayın ve tepsiyi hemen fırına verin.

Keklerin altı ve üstü kızarmaya başlayınca fırın ısısını 180 dereceye düşürüp pişirmeye devam edebilirsiniz.

Böreğin altı ve üstü tamamen kızardığında fırından çıkarın ve beş dakika pişirin. Dinlendikten sonra servis yapıp kekleri bıçakla kesmeden tepsiden ayırabilirsiniz.

Kırık kurabiyelerin adı da buradan geliyor, bu kurabiyeler kesilmeden servis ediliyor 😉

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın