Öncelikle merhaba arkadaşlar 🤗👋🏼
Kahvaltı sofralarınızı renklendirmek ister misiniz? Kahvaltı menünüzün vazgeçilmezi olacak bir reçel, acı tatlı çeşididir. 😍
Şimdi size mis kokulu, çok lezzetli, hafif, yemesi kolay, doğal bir mandalina tarifi vereceğim.
İlk defa denedim, beğendim.
Mandalina Reçeli için,
Mandalinalar tatlı ve çekirdeksiz olmalı, o zaman reçel iyi olacaktır. Şimdi bu reçelin yapımına geçelim;
Mandalina soyulur ve kesilir.
Kesilen mandalinaların damarları olan beyaz kısımları yıkanır.
Mandalinaların üzerine şeker dökülerek 1 gece bekletilir.
Ertesi gün haşlanır, kaynamak üzereyken içine karanfil atılır.
Ocağı indirmenin yanında içine 4-5 damla limon sıkılır.
Sıkışmanın bağlantısına ulaşıldığında alt kısım kapatılır.
Soğuduktan sonra cam kavanozlara dağıtılır.
Mandalina Reçeli hazır.
Yapanlara şimdiden hayırlı olsun.
🍊👍🏻 Afiyet olsun 😍👌🏻🍊🌿
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]