Mandalina Reçeli Yapımı – Tariflerim

Öncelikle merhaba arkadaşlar 🤗👋🏼

Kahvaltı sofralarınızı renklendirmek ister misiniz? Kahvaltı menünüzün vazgeçilmezi olacak bir reçel, acı tatlı çeşididir. 😍

Şimdi size mis kokulu, çok lezzetli, hafif, yemesi kolay, doğal bir mandalina tarifi vereceğim.

İlk defa denedim, beğendim.

Mandalina Reçeli için,

Mandalinalar tatlı ve çekirdeksiz olmalı, o zaman reçel iyi olacaktır. Şimdi bu reçelin yapımına geçelim;

Mandalina soyulur ve kesilir.

Kesilen mandalinaların damarları olan beyaz kısımları yıkanır.

Mandalinaların üzerine şeker dökülerek 1 gece bekletilir.

Ertesi gün haşlanır, kaynamak üzereyken içine karanfil atılır.

Ocağı indirmenin yanında içine 4-5 damla limon sıkılır.

Sıkışmanın bağlantısına ulaşıldığında alt kısım kapatılır.

Soğuduktan sonra cam kavanozlara dağıtılır.

Mandalina Reçeli hazır.

Yapanlara şimdiden hayırlı olsun.

🍊👍🏻 Afiyet olsun 😍👌🏻🍊🌿

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın