Bülbül yuvasını pişirmek için önce tuzlu suyu hazırlıyoruz.
Bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırıyoruz, ocağa alıp on beş dakika pişiriyoruz.
Limon suyunu sıkın ve 2-3 dakika kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
1 yumurtanın beyazını hamurun içine koyun ve yıkamak için sarısını ayırın.
Sıcaklığı gelen margarin, 1 yumurta akı, sirke, irmik ve yoğurdu bir kaba alıp elimizle sallıyoruz.
Yavaş yavaş un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek ele yapışmayan kulak benzeri bir hamur elde edilir.
Tepsiyi biraz yağlıyoruz. Hamuru iki eşit parçaya bölün
Hamuru merdane ile 2 cm kalınlığında açın.
Yuvarlak hamuru bir bardak su ile kesiyoruz, bir şişe bardak ile ortadan ikiye kesiyoruz.
Tüm yuvarlak hamurları tepsiye dizip ortasına delik açıyoruz.
Bu şekilde tüm hamuru bitiriyoruz.
Hamurun ortasına yarım ceviz koyuyoruz.
Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla hamurun üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan sıcak tuzun üzerine soğuk su döküyoruz 2-3 saat dinlendirilen tuzu alıp servis tabağına alıyoruz.
İstediğimiz kadar yeşil fıstık tozu veya hindistan cevizi ile süslüyoruz.
Bülbül yuvası hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]