Merhaba arkadaşlar, genişledikçe kabaran nefis bir payreks kek.Bir dilim yetmeyecek.Yetmez bu harika kek tarifini mutlaka denemelisiniz.
Üç yumurtayı bir karıştırma kabına kıralım eğer yumurtalar küçükse dört tane kullanmalısınız.
Bu pastayı yaptığım her misafir şeker miktarını çok beğendi, fazla kullanmadı.
Yumurta ve şeker köpürene ve yumurtanın rengi açık olana kadar altı dakika pişirin. Yüksek hızda vur.
Ölçerek eklediğimiz sıvı süt ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
1 su bardağı unu ilave edelim ve iki paket kabartma tozunu çırpma teli ile ekleyelim kek hamurunun kıvamı çok kuru olmayacak şekilde değiştirelim.
Unun kıvamı her cinste farklı olduğu için azar azar eklemekte fayda var, iri olan kredimi sıvı yağ ile azaltalım, kek çamuru için 1/2 bardak su ile yoğurduma dökelim.
Tezgaha birkaç kez vuralım ve kalan havanın dışarı çıkmasına izin verelim.
Ayırdığımız karışıma bir kaşık kakao ve iki kaşık süt koyalım (süt eklememin sebebi kakao eklersek kek hamuru sertleşecek ve kekin kabarmamasına dikkat edelim. Beyaz çamurun üzerinde iyi duralım, rastgele yayalım.
Kek hamurunun içine beyaz susam serpelim ve önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirelim.
Pirincimin altı temiz olduğu için fırının altında pişiriyorum. Bu şekilde alt kısım yüzü gibi kızartılır ve ilk 15 dakika fırın kapağı kapatılır. Açmayın çünkü açtığımızda fırının sıcaklığı 180°C’nin altında.
O zaman kekimiz aynı anda yükselecek ve düşecek. Bu kurala uyalım.
Kürdan ölçüsünü koyup 10 dakika fırından çıkaralım, dinlendirelim.
Dilimleyip bir fırın tepsisine koyun, 16 dilim kekim var.
Susamlı pyrex kekimiz ve tüm malzemeleri servise hazır.
Afiyet olsun. .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]