Enginar mevsimindeyken denemenizi tavsiye ederim özellikle enginarın karaciğer dostu olduğunu ve birçok faydası olduğunu düşünüyorsak mutlaka denemelisiniz derim.
Pirincin içine tuz koyup sıcak suyla ıslatıyoruz.
Enginarların kabuklarını bir tabağa siliyoruz.
Ortadaki tüylü kısmı kaşık yardımıyla yıkayıp enginarları dörde bölüyoruz.
Bir tencereye su ve 1/2 limon suyunu koyun, enginarları içine koyun ve kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra sıcak sudan çıkarıp soğuk suya atıyoruz.
İri fasulyeyi haşlamak için 1/2 limonu suya koyup kaynatıyoruz. Çabuk pişeceği için pişme süresi beş dakikadır. Yakalıyoruz, hemen soğuk suya koyuyoruz ve dış kabuğunu yıkıyoruz.
Zeytinyağını bir tavaya alın. Havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
Doğranmış soğanı ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. yanıyoruz
Ardından bol suyla yıkadığımız pirinci üzerine döküp kızartıyoruz. (pislik olmaması için kuru su bitene kadar yıkıyoruz)
Pirinç ekleyin ve kızartın. (Pilavı düdüklü tencerede pişiriyorum. Tarifi web sitemde mevcut)
Pirinç suyu, limon ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.
Not: Pirinci düdüklü tencerede pişirirsem 1/2 su bardağı su ekliyorum. Tencerede pişirirseniz 1+1 su bardağı pirinçle beraber 1:1 su ilave ediyorum ve fazla su ilave etmiyorum.
Pişen pirincin üzerine enginar, bakla ve kıyılmış dereotu ekleyip 10 dakika pişirip dinlendirip servis ediyoruz.
Enginar ve Bakliyatlı Pirinç Pilavı hazır.
yemek ister misiniz 🌺
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]