medyauzmani.com

Patlıcanlı Ekmek – En Sevdiğim Yemek

Türkiye olarak 70 çeşit sebze yapmadan sebzeyi bırakamayız 😄 Bu nedenle patlıcanlı kek yapmak imkansız. Tadı patlıcan gibi olan ve ezilmiş kurabiye gibi lezzetli olan bu lezzetli tarifi denemenizi tavsiye ederim.

Siz de benim gibi dolma yaparken patlıcanın içinden çıkan parçaları denemek istiyorsanız bu yöntem tam size göre.

Patlıcanlı Börek tarifi için önce 1 patlıcanı soyup dilimleyin ya da patlıcanı oyduğunuzda çıkan iç kısımlarını da kesebilirsiniz. Kestiğiniz patlıcan parçaları bir bardak su ve bir dağı doldurmalıdır. Kesilen parçaları küçük bir tencereye koyalım, 1 bardak çay suyu ekleyelim ve patlıcanı kapağı kapalı olarak patlıcanlar pişene kadar haşlayalım, altını kapatıp soğumaya bırakalım.

Hamuru için bir karıştırma kabına tereyağı, yumurta akı, sirke ve sıvı yağı koyup, el çırpma teli ile güzelce çırpalım. Ben tereyağı olarak kullanılan sıvı tereyağı kullandım, margarin veya normal margarin gibi tereyağı kullanırsanız oda sıcaklığında yumuşaması gerekir. İyice karıştırılan sıvılara 2 su bardağı un, kabartma tozu ve ekmek ekleyerek karıştırmaya devam edelim.

Hamurun kıvamına göre un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Hamuru kıvamı ile örtün ve 10 dakika dinlendirin.

Peyniri patlıcana ekleyin ve iyice karıştırın.

Dinlenen undan fındık parçalarını alıp elimizle yuvarlayıp ortasına bastırıp açalım. Kenarlar ortadan daha ince olmalıdır.

Ortasına patlıcanın çamurunu koyup uçlarını ortasına getirip küçültüp tekrar saralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yanları alta gelecek şekilde yerleştirdim.

Çırpılmış yumurta sarısını keklerin üzerine yayalım ve üzerine haşhaş ve ayçiçeği çekirdeği serpelim.

Kekler hazır olduğunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü eriyene kadar pişirelim. Daha sonra fırının içinde kapağı açık olarak 15 dakika ısınması için dinlendirin. Ilıyan Patlıcan Tarifimizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın