Hava sıcak olduğunda, soğumak için genellikle soğuk içeceklere ihtiyaç duyarız. Bizim evde asitli içecekler pek sevilmez bu yüzden komposto, limon, ayran ve nektar eksik olmaz. Limonata yapmak için çok fazla portakal olduğunda, onları her zaman soğuturum. Bazı tatlılarda ve keklerde her zaman bütün portakal ve limonları değiştiririm ve vanilya yerine portakal veya limon kabuğu rendesi kullanırım. Bu sebeple buzdolabından alıp kabuğunu kesip meyveyi yerine koyuyorum. Bazen salata ve çorba yapmak için kullandığım limon kabuklarını da ekliyorum ve limonata yaparken bir parçasını kullanıyorum.
Limonlar ve portakallar bir gece önceden soğutulur. (Ya da kışın dondurucunuzu portakal ve limonla doldurabilirsiniz.) Buzdolabından çıkarılan portakal ve limonlar on dakika bekletildikten sonra küpler halinde kesilir. Yemek programı tarafından toplananlar büyük bir kaba aktarılır. Üzerine su, limon tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.
1 saat sonra temiz tülbent yardımıyla süzülmüş limon buzdolabına kaldırılır. (Püresini tülbentten iyice çevirerek sıkın çünkü nektarın maksimum konsantrasyonu oradadır.) Yere düşen nefis limonatamız servise hazır, 1-2 adet taze nane yaprağı limonatanıza nefis bir aroma katacaktır. (Mutfak robotunuz yoksa donmuş meyveyi de dövebilirsiniz. Blender ile denemek isteyenler motor çok güçlü değilse yanabilir 😉 Dikkat! Çekin içine su ekleyebilirsiniz.)
Bir diğer favori içecek sodalı ayrandır. Karıştırma kabına bir bardak ev yapımı yoğurdu alın. 1 şişe sodayı yavaşça dökün ve bir blender ile karıştırın. Bol kremalı ayranın tadını çıkarın. AFİYET OLSUN!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]