Marul Tarifleri – Tariflerim

Merhaba arkadaşlar sizlere güzel ve hafif bir meze tarifi paylaşacağım, siz de gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Smoothie’niz kalınsa, sadece yoğurtla da yapabilirsiniz, ya da sadece karışık yoğurtla da yapabilirsiniz, ikisi karıştırılabilir, oranlar istediğiniz gibi, buyrun!

Nefis Marul Meze için,

İlk olarak marulların dallarını ayıralım ve biraz çamurlu oldukları için güzelce yıkayalım.

Bir süzgeçten geçirelim ve suyun süzülmesini ve işlemesini bekleyelim.

Daha sonra salatalığın uç kısımlarını kesin ve iyice yıkayın.

Marulu yanına alıp bekleyelim, sarımsağı soyup yıkayalım.

Salatalık ve marulun yanına koyalım.

O halde biraz nane ve maydanozu alıp güzelce yıkayalım. Kenarda satmasını bekleyelim.

Suyu süzülmüş marulu kesme tahtasına alıp güzelce keselim.

Büyük bir kase alıp marul bitene kadar bu işleme devam edelim.

Küçük bir salatalık serpin.

Marulun kenarına alalım, ardından sarımsağı seçip incecik nane ve maydanozu serperek yıkayalım. Bir kenara koyalım.

Marul ve salatalığın üzerine yoğurt veya ekşi yoğurdu ekleyip kenarda bekleyen biraz maydanoz ve sarımsakları ekleyelim. Ölçüye eklediğimiz nane ve tuzu serpelim, iyice karıştıralım ve toplantıya alalım.

Daha hafif su sevenler de bu noktada su ekleyip karıştırabilir ya da yazın buzlu suya atılıp soğuk içilebilir. Tercih sizin, ben genelde lahmacun yanında marul salatası yaparım, güzel oluyor. Umarım beğenirsiniz, yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdi sana iyi şanslar!

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın