Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
Derin bir tencere seçelim.
Süt tozu eklerseniz 2 kat artacaktır.Süt evde olmalı. Pastörize süt işleyemez.
Bir tencereye sütü ve şekeri koyup ocağı açalım. Bir an ara verelim.
Süt kaynamaya başlayınca içine bir yemek kaşığı soda ekleyin ve çırpma teli ile hızlıca karıştırın.
Ocağı kapatın ve sütü kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Süt kaynadığında rengini verir.
40-45 dk. Kaynadıkça koyulaşacaktır.
60 dakika Ayrandan biraz daha kalındı ve soğudukça daha tatlı hale geldi.
Sıcakken bir kavanoza dökelim ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.
Süt reçeli hazır.
Test edenler için kolay!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]