Kayısı Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Kayısı Reçeli Tarifi için,

Kayısıları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım ve 4 adet kayısıyı ortadan ikiye keselim.

Kayısı ve toz şekeri derin bir kaseye ekleyin ve bir gece buzdolabında bekletin. Sabaha kadar kayısılarımız iyi sulanır.

Kayısı gözlerinin içini parçalayalım.

Akşamdan beklemiş kayısılarımızı kendi suyuyla birlikte ocağa alalım.

Reçelimizi çok karıştırmadan pişirelim.

Reçelimizi ocaktan almadan 5 dakika. Öncelikle limon suyumuzu ekleyelim.

Kayısılarımızı ezmeden önce fırından alıp soğumaya bırakalım.

Reçelimiz bitti kavanozlara ekleyelim. Ve dolapta saklayın.

Kayısı Reçeli hazır.

yemek istiyorum☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın