Pancar Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Pancarın inanılmaz güzel rengi ve vitaminleri ile en lezzetli ve besleyici çorbayı yapıyoruz.

Pancar Buğday Çorbası tarifi için öncelikle 1 su bardağı buğdayı tencereye alıp berrak suyu çıkana kadar yıkıyoruz. Bunu dün gece yapıyoruz.

Yeterince su döküp on dakika kaynatıyoruz. sabaha kadar bekleriz

Çorbayı başlattığımızda tencereyi ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz. Suyu azalınca üzerine sıcak su döküp buğdaylar iyice pişene kadar pişiriyoruz.

Pancarı yıkayıp kurulayın, kabuğunu soyun ve küpler halinde kesin. Mutfak robotunda iyice serpin

Çorbaya ince doğranmış pancar ekleyin ve 10 dakika pişirin.

Bu sırada soğanları yıkayıp küp küp doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.

Bir kaseye 10 yemek kaşığı yoğurdu koyuyoruz, bir yumurtayı, bir yemek kaşığı unu ekleyip karıştırıyoruz.

Çorbanın suyunu kepçe yardımıyla alıp yoğurda yavaş yavaş ilave ederek yoğurdun ısınmasını sağlıyoruz.

Bu karışımı çorbaya ekleyin ve 1/2 dakika pişirin.

Kavrulan soğanlara 1,5 çay kaşığı kuru nane ekleyin ve ısıtın.

Kuru nane karışımını çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.

Pancarlı Buğday Çorbası hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın