Merhaba arkadaşlar,
Bugün size pilavda sotelenmiş et tarifi vermek istiyorum.
Bu yemesi kolay tarif, pilav üzerinde de harika.
Önce eti küçük küpler halinde doğrayalım. Genelde dana ve kuzu eti severiz. Koyun eti biraz kokusu olduğu için sevmiyoruz. En lezzetli etin kuzu eti olduğunu düşünüyoruz. Seçim senin.
Domuz yağı seviyorsanız, bununla iyi gider.
Kuyruk yağı kullanıyorsanız etten biraz daha küçük kesmenizi tavsiye ederim. Bu sayede kuyruk yağı daha iyi pişecek ve sizi rahatsız etmeyecektir.
Etler pişince sosumuzu alıp tuzunu ekleyelim.
Ardından 1 küçük soğan ve yeşil kırmızı biber serpin.
Soğan ve biberler etle pişince 2 yemek kaşığı sostan pişen etin üzerine ilave edin.
Sos seçimi size kalmış. Sulu olmasını istedik. Sos istemiyorsanız normal su ekleyebilirsiniz.
1 yemek kaşığı domates fıstık, karabiber ve dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Son olarak kapağı kapatın ve et suyunu etler pişene kadar kısık ateşte pişirin.
Şimdilik pilavı yapalım.
1/2 su bardağı arpa şehriyeyi kaynatın, bir su bardağı pirinci yıkayın ve şehriyeye ekleyin.
Pirinçleri güzelce kavuralım. Kızarmış pirincin üzerine iki bardak su ekleyin.
Pirincin boyutunu 1-2 gibi değiştiriyorum.
Pirinç suyunu ekleyip kaynayana kadar kısık ateşte pişirelim. Pişen pilavı servis tabağına alıp tabağa çevirelim.
Et sotesinden pilava ekleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]