Ispanaklı Karamelli Pasta tarifi için,
200 gr ve 1/2 su bardağı su. Ispanak 4 dk. Ocakta kapağı kapalı olarak yumuşamaya bırakalım (bu sadece koyu rengi göstermenin bir yolu, amacımız pişirmek değil). Öyleyse filtreleyelim.
Şeker, yumurta ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sütümüzü döküp çırpmaya devam ediyoruz.
Yağı ıspanakla karıştırın ve karıştırın.
Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıdı koyduğumuz tepsimize alıp birkaç kez çırparak çamurumuzun eşit dağılmasını sağlayalım.
180°C’de ısıttığımız fırınımızda 30-35 dakika pişirelim.
karamel yapmak;
Tenceremize şeker ve suyu koyup küçük bir odada orta ateşte bakır rengi değişene kadar pişirelim.
Rengi değişince kenara alın ve bir dakika kremayı ekleyin. Karışımı açık bırakın ve tekrar ocakta 1 dakika bekletin. Haydi! ısınalım.
Ocaktan alıp margarin, vanilya özü ve tuzu ekleyin. oda sıcaklığına soğumaya bırakın.
kremalı kek yapmak;
Su kreması, süt ve krem şantiyi iyice çırpın. Krema ve sütün soğuk olduğundan emin olun. En az 20 dk. Buzdolabında bekletelim.
Buzdolabında beklettikten sonra bir çırpma teli ile karamelimizi ekleyelim.
Kek hamurumuzu sütle ıslatıp üzerini ufalanan kekle kapladığımız bir kek için kullanalım.
Kalan filmi buzdolabında 1 saat dinlendirip size verdiğimiz pastamızı dinlendirip afiyetle yiyebiliriz, yapıp benimle paylaşırsanız sevinirim 🙏🏻
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]