Patlıcan buzdolabında nasıl saklanır?

Evde kışa hazırlık, yaz sonunda önemli ölçüde artar. Zaman zaman yapılan reçellerin yanı sıra turşular, konserveler, soslar, sebzeler buzdolabında saklanır…

Herhangi bir sebzeyi öylece paketleyip derin dondurucuya atamazsınız. Bir kısmını dondurarak3 dediğimiz yöntemle, önce sıcak suya sonra soğuk suya koyup fırından çıkartarak ya da kızartarak saklayabilirsiniz.

Patlıcan sevenler için derin dondurucu tarifim şu şekilde..

Patlıcanı saklamak için öncelikle doğru boyutta olduğundan emin olarak seçmelisiniz. Nüfusunuza göre paketleyin.

Alacalı patlıcanları kurutup tuz serpiyoruz. Üzerine damla damla acı su düşer. Yıkayıp kurutuyoruz.

Kızgın yağda çevirerek yakıyoruz. Kağıttan çıkarıp bir süre bekliyoruz. Fazla yağını alıp soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyuyoruz. Hava ve ot çekiyoruz ve torbayı kapatıyoruz. Dilerseniz kıyma yapıp kalıp da yapabilirsiniz ama bence gerek yok.

Belki tavukla yaparız ya da imam bayılırsa. Çıkarırsanız bir süre sonra içine kıyma Vs ekleyecektir. Çözmeden önce hazırlayıp pişiriyoruz.

Kışın yerseniz yaz sebzelerinin tadı bir başka oluyor.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın