Közlenmiş Patlıcan ve Yoğurt Tarifi için,
Patlıcanlarımızı közleyip kabuklarını soyup bıçakla kesiyoruz.
Patlıcanları biraz yağ ve tereyağı eklediğimiz bir tavada 20 dakika pişiriyoruz. kadar pişiriyoruz.
Tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
Bir tabağa aktarın ve soğumaya bırakın.
Üst için,
Sarımsakları ezin ve yoğurda ekleyin.
Tuz ekleyin ve iyice karıştırın, patlıcanın üzerine dökün ve karıştırın.
En üste küçük bir kapta sıvı yağ ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika Aygaz’da pişirin. Isınana kadar ısıtıyoruz ve patlıcanın üzerine kaşıkla döküyoruz.
Sonunda pul biber serpin.
Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]