Ev yapımı Lahmacun (Mutlaka Denenmeli)

Ev yapımı Lahmacun tarifi için önce hamura yavaş yavaş su ekleyerek elimize yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz. Bir kapakla örtün ve mayalanması için bir saat bekleyin.

Şu an içini hazırlıyoruz. Dilerseniz baharatları da yapabilirsiniz.

Tavanızın büyüklüğüne göre mandalinalı hamurdan parçalar kopartıp bir iğne yardımıyla hamurun tozunu alın.

Üzerine kıymayı koyup orta ateşte yağsız tavaya alın.

Hamuru yumuşak zeminden alıp elimizde açalım.

Bir kapakla örtün. İki veya üç dakika içinde gerçekleşir.

Alt kısmı biraz kızardığında tepsiye koyun.

Kıyma tarafı pişerken kapakla kapatıldığı için pişmiştir. Şişmanlamayın, ince yapın.

Yanında salata ve ayran ile servis yapın.

Kendi yaptığım Lahmacun hazır.

Afiyet olsun…

Bu hamuru lavaş hamuru olarak da yapabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın