Zengin İçerik: Tavuklu Mantarlı Bulgur Pirinç
Tavuk Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi için Malzemeler;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 15 kültür mantarı
- 150 gr tavuk göğsü
- 1 küçük havuç (rendelenmiş)
- 1 kapya biber
- 1 orta boy domates
- 1 buçuk su bardağı bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
Tavuklu mantarlı bulgur tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk göğüslerini bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyip orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
- Haşlanmış tavuk göğüslerini bir tabağa alıp elimizle keselim.
- Tavuk suyunu bir kenara alıp pilavımızda kullanalım.
- Yetiştirilen mantarları güzelce yıkayalım, saplarından ayıralım ve uzunlamasına keselim.
- Pirinç tavasına yağ ekleyin. Doğranmış mantarları ve rendelenmiş havuçları ekleyip kısık ateşte kavuralım.
- Ardından kapya biberi yıkayın, ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın.
- Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Doğranmış kapya biberi ve domatesi mantarların üzerine ekleyip birlikte kavuralım.
- Daha sonra bulguru güzelce yıkayıp üzerine ilave edin.
- Bulguru 3 dakika kavuralım, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Ayırdığımız tüm tavuk suyunu pilavımızın üzerine dökelim, kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim.
- Yaklaşık 13-15 dakika içerisinde pirincimiz suyunu çekmiş olacaktır.
- Piştikten sonra ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin.
- Rahatlatıcı pilavımızı tabaklara koyup servis edelim.
Herkesin tadını çıkarın.