Erik Reçeli Nasıl Yapılır?
Merhaba 🤗 bugün size miss gibi bir erik reçeli tarifi vereceğim😍 bu tarifi çok seveceksiniz umarım her sene erik reçeli yaparsınız 😋 tarifi görelim 💕💖
İlk olarak erikleri güzelce yıkayalım ve erikleri saplarından ayıralım.
Erikleri dörde bölelim ve çekirdeklerini çıkaralım.
Erikleri bir tencereye alıp üzerini tamamen kaplayacak şekilde toz şeker ekleyip şekerin üzerine 1 bardak suyu yavaş yavaş dökelim.
Geceden şekere batırdığınız erikleri bırakalım.
Ertesi gün ocağa bir tencere reçel koyalım ve düşük ısıda kaynamasını bekleyelim.
Kaynamaya başlayan reçelinizi kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
Erik reçeliniz koyulaşıp çöktüğünde limon suyunu ekleyin ve bir iki dakika pişirin. Daha fazla kaynatın.
O halde reçelimizi fırından alıp reçel kavanozuna dökelim.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatalım ve reçelimizi serin ve kuru bir yerde muhafaza edelim.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]