Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi – Tariflerim

Millet olarak pancar, havuç, patates gibi tatlı sebzelerin yemekleri ve çorbaları damak tadımızı pek sevmese de, eklenen malzemelerle yemeklerimizi memnun eden en lezzetli yemekleri yapabiliriz. Pancar çorbasının Slav ülkelerinde yapılan geleneksel yemeklerden biri olduğunu düşünüyorum ve ilk defa denediğim ve beğendiğim bu çorbayı farklı damak zevklerine açık olanlara tavsiye ederim.

Kırmızı Pancar Çorbası tarifi için pancar küpler halinde kesilir.

Bir tencereye yağ konulur ve doğranmış soğan ve sarımsaklar bir iki dakika kavrulur. Ardından diğer sebzeler eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.

Pancarın rengi başka sebzelere dönüşmeye başlayınca su, tuz ve baharatlar eklenerek kısık ateşte pişirilir.

Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir ve altı kapatılır. (Çorbanın kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave edip birkaç dakika pişirin.)

Dilerseniz üzerine krema, limon veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. Pancar ve havuçların tatlı tadını kesmek için limonlu yoğurtla servis ettim.

Kırmızı pancar çorbası hazır.

AFİYET OLSUN!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın