Bol domates soslu bir et yemeği yapıyoruz
Biftek ve domates sosu tarifi için önce domates sosunu hazırlıyoruz.
Domatesleri güzelce yıkayıp rendeleyin
3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve bir su bardağı şekeri koyup bir tencerede kızarmış domatesleri karıştırıyoruz ve domates suyunun yanına 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
Yağı bir tavada ısıtıyoruz ve biftekleri önden arkaya doğru bastırıyoruz. Bunu yapmak için, etin suya batırılması için yüksek ateşte pişiriyoruz.
Sıradan bir tencereye soyup halka halka doğradığımız havuçları alıyoruz ve tencereye sarımsakları koyuyoruz.
İki tarafını ve arkasını kapattığımız etleri tencereye alıp domates sosu döküp tekrar bir dura için eti koyuyoruz.
Domates sosu da döküyoruz.
Bir tencereye porselen bir kap koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
pilav ile servis ediyoruz
Et ve domates sosu hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]