Fırında Kuzu Güveç Tarifi, Fırında Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğanı geniş bir kapta doğrayalım.
Biber, maydanoz ve sarımsak serpin
Yağ, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Başka bir kapta etlerimizi tuzlayıp karıştıralım.
Güvecimizin dibine biberi, ardından etin yarısını, tekrar biberi ve daha fazlasını ekleyelim.
Son olarak domatesleri elma dilimleri halinde kesip etin üzerine koyalım.
Güveçte pişirme kağıdını baharın altında ıslatıp kapatalım. Sonra folyo ile örtün
Buharın çıkması için bir bıçakla çizimimizin üzerinde bir kesim yapalım.
150 ila 170 arasında bir sıcaklıkta önceden ısıtılmış
1.5-2 saat pişirelim
Tavaları pişirmeden 20 dakika önce alıp tereyağını ekleyip biraz kızarması için fırına verelim.
Fırında Güveç Servise Hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]