Acı Biber Soslu Turşu – En Sevdiğim Yemek

Kışın servis etmek için lezzetli bir turşu ve sos yapıyoruz. Hazırlanması zaman alır, ancak sonuçlar çok iyidir.

Turşu ve acı biber sosu yapmak için önce kırmızı kapya biberi güzelce yıkıyoruz.

Ocakta yıkadığımız kapya biberi sodada yakıyoruz.

Kızaran biberleri bir poşete koyup ağzını kapatıyoruz.

Bütün biberleri bu şekilde sabırla yakıyoruz, biberler pişince domatesleri güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız domateslerin kabuklarını siliyoruz.

Domatesi ortadan ikiye kesip suyunu elimizle sıkıyoruz ve tahtada eziyoruz.

Doğradığımız domatesleri süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.

Yaktığımız biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp dilediğiniz gibi kesiyoruz.

Süzgeç alıp doğranmış biberimin suyunu süzüyoruz.

Doğranmış domatesleri tencereye alıp pişiriyoruz.

Kaşık yardımıyla fazladan alın.

Domatesleri yumuşayana kadar pişirin.

Sadece kestiğimiz biberleri alıyoruz. Birlikte kaynatıyoruz.

1/2 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın.

1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı şekeri ekleyip karıştırın.

Acı biber ekleyin. Aslında 1/2 kg. acı biber eklenir, 150 gr. çünkü çok sıcak yiyemiyoruz. Onu kullandım.

İki baş sarımsağı soyup doğrayın ve marine sosuna ekleyin.

Son olarak bir bardak sirkeyi ilave ediyoruz.

Bir tencereye koyun, kapağını kapatın, ters çevirin ve bir gün bekleyin.

Şişenin kapağını bir kaba alıp üzerine sıcak su döküyoruz.

Kapakları sıcak sudan çıkarıp kurutup o şekilde kullanıyoruz.

Kavanozları serin bir yere koyuyoruz ve kışın tadını çıkarıyoruz.

Turşuları acı soslu ve turşuları olduğu gibi hazır olarak servis ediyoruz.

Dilerseniz üzerine maydanoz ve ceviz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın