Vişnezade Tatlısı – Benim Tatlılarım

Vişne yapmak için dondurucudan çıkardığımız vişneleri tencereye alıyoruz.

3 su bardağı su ekleyip kaynatın

Sıcak vişne suyunu bir süzgeç içine dökün ve çekirdeklerinden ayırın.

Kiraz suyunu soğumaya bırakın

Sütü muhallebi tenceresine alıyoruz.

Sütten şekeri ve unu alıp çırpma teli ile çırpıyoruz.

Tencereyi ocağa alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırın.

Kaynamaya başlayınca margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Tencereyi ocaktan alıp mikserle üç dakika çırpın.

Hazır muhallebiyi iki kepçede servis edeceğimiz kaselere bölüyoruz.

Bir tencerede soğuyan vişne suyunun üzerine bir paket puding tozunu döküp karıştırıyoruz.

Ocakta pişiriyoruz

Pişmiş vişneli sosu bir puding kepçesine bölüyoruz.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz ve üç saat sonra servis ediyoruz.

Lezzetli pastamız hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın