Patates Ekmeği (Resimdeki) – En Sevdiğim Yemek

Patates Tarifleri için,

İlk haşlanmış patates.

Tavaya soğan serpin.

Biraz yağ eklenir.

Soğanlar yağda kavrulur.

Patatesler ezilip tencereye ilave edilir.

Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.

ekmek için,

Önce maya, süt, şeker ve su geniş bir kaba eklenir ve birkaç dakika pişirilir. bekleniyor.

Diğer malzemeler eklenir.

Son olarak un yavaş yavaş eklenir ve iyice yoğrulur.

Yumuşak ekmek mevcuttur.

Hamurun üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde bir saat bekletin.

Daha sonra mandalina bezeleri hamurdan kesilip yuvarlanır ve elimizle tezgahın üzerine itilir.

Ortasına patates konur ve kapatılır.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.

Kesim bıçakla yapılır. Susam ve siyah kimyon serpin.

25 dk. böyle kaynar.

150 ile 170°C arasında altın sarısı olana kadar pişirilirler.

Patates Böreği hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın