Arpacıklı Çömlek Kebabı – En Sevdiğim Yemekler

Arpacık Kebabı Tarifi,

1 soğanı ince ince kıyın.

Eti tencereye koyun, soğanı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

Et suyunu bırakana kadar ara sıra karıştırarak kızartmaya başlayalım.

Etler kavrulurken soğan ve sarımsağı soyup yıkayalım ve suyunu süzelim.

Biberleri yıkayıp kurulayalım ve çok ince doğrayalım ve kış uykusuna bırakalım.

Kavrulan etler suyunun çoğunu çektikten sonra üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip karıştıralım ve ardından domates sosunu hazırlayalım.

Büyük bir kaseye salçayı koyalım ve kıvamını azaltmak için yavaş yavaş sıcak su ekleyelim.

Suya dönüşen çorbayı bir tencereye alıp biraz karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.

Etler yumuşamaya başlayınca pul biberi ekleyip karıştırın.

Yemek iyice pişince baharatları ve tuzu ekleyip 1 kez daha kaynatıp yemeği ocaktan alabilirsiniz.

Yemeklerdeki su miktarını, etin pişme derecesini, baharatları ve tuzu damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Dilediğiniz gibi pişen yemeği 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın