Lezzetli çatal kek tarifi
kurabiye çatalı tarifiEvde bulunan malzemeleri kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz çok pratik bir tarif. Bir kez yaptığınızda vazgeçilmezleriniz arasında olacağına eminiz. Kahve ve çaya mükemmel bir şekilde eşlik edecek.
Kurabiye çatalı tarifi için malzemeler
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı Mahlab (istediğiniz kadar arttırıp azaltabilirsiniz)
- Orta boy 6 su bardağı un (dokusunu kendiniz ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Süslemek için 2 yumurta sarısı ve çörek otu
Çatallı kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını oda sıcaklığına gelene kadar önceden çıkarın.
- Tatlandırıcı, tuz, şeker ve elenmiş unu geniş bir kapta karıştırın.
- Bu kuru malzemelere oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve yavaş yavaş besleyerek karıştırın.
- Ardından sıvı yağı ve sütü ilave edin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru hazırladıktan sonra üzerini kapatıp bir saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Hamuru bir saat dinlendirip oda sıcaklığına gelinceye kadar şekil verin.
- Kurabiyelerinizin yapışmaması için mutlaka yağlı kağıt kullanın.
- Oda sıcaklığındaki hamurdan parçalar alıp uzunlamasına yuvarlayın. Daha sonra iki uzun hamur parçasını birleştirin ve bir kurabiye kalıbı oluşturun.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine kurabiyeleri aralıklı olarak dizin.
- Yumurta sarısını fırçalayın. Karabuğday serpin.
- Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Çerezleri 20 ila 25 dakika pişirin.
Çatallı kurabiyeler için ipuçları
- Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olursa daha iyi sonuç alabilirsiniz.
- Unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.
- Dilerseniz çörek otu yerine susam da tercih edebilirsiniz.Çatal ile kurabiye yapımıÇok pratik.